maanantai 6. helmikuuta 2012

Pâivitys pakkasen keskellä

Mää en tajua miten aika jollain riittää blogin päivittämiseen joka päivä, ainakin jotkut sisustussivujen päivitysket tulee päivittäin... Mää en vaan kerkeä. Kaksi ihanaa ja vilkasta pientä tyttöä talossamme pitää huolen siitä että mammalomalla aika ei käy pitkäksi.
Nää viime päivien pakkaset ja liukkaat on pitäneet meidät neljän seinän sisällä, vauvan kanssa ei olla ulkoilemaan uskallettu. Selma sai viime viikolla mojovan kuhmun otsaan kun lensi liukkailla, laitoin samantien Kuomut Suomesta tilaukseen. Selman 2 vee kanssa "uskallettiin" tänään ulos ja lastentanssi kursille kaupunkiin. Anoppini kauhisteli pakkasta ja kertoi että näin kylmä on Tromssassa ollut kuulemma viimeksi 40-luvulla... No tänään ei onneksi ollut tuulta mukana, tuuli kun se pahanen menee luihin ja ytimiin "i marg og bein" niinku kuuluu Norjalaisittain. Merellä olisi ollut monta mahtavaa kuvauskohdetta kun pakkassumu nousi vuonolta... Niin ja Norjalaisillahan on tapana sanoa myös ettei ole huonoa ilmaa, on vaan huonoja vaatteita ;) eli pukeutumiskysymys siis nämä pakkasetkin. Lämpötuulettimet ja lisäpatterit on kovassa käytössä sisätiloissa. Odotan kevättä ja sitä ihanaa talvista luontoa, lumisia puita ja auringon kimallusta lumessa. Jotenkin tämän kaamosken jälkeen olis ihana päästä kunnolla ulkoilemaan lasten kanssa.


Viime viikonloppuna meillä oli suomivieraita "mikron" ristiäisissä (nimi on naapurin antama pienimmälle tytöllemme) Ihanaa kun toivat tullessaan suomi herkkuja, ruisleipää, kahvia, karjalanpiirakoita, salmiakkia, ja lasten laulukirjan ja cd:n. Saisivat tulla useamminkin kylään. Ristiäiset oli onnistunut juhla perheen kesken. 
Lopuksi vielä muutama kevätkuva, ensimmäinen otettu tasan vuosi sitten edellisen kotimme pihapiirissä Tromssassa.


Ja tämä läheiseltä vuonolta lumikenkävaelluksella vuosi sitten maaliskuussa.Ihanaa kevään odotusta. Minä jään innolla odottamaan mitä huomeinen päivä tuo tullessaan.1 kommentti:

  1. Tee postaus norjalaisista ristiæisista... meilla ristiaiset Suomessa, mutta ois kiva pitaa sellaiset joissa on vahan tamankin maan perinteita.

    VastaaPoista